Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Statencommissie

woensdag 14 april 2021

10:30 - 18:00
Locatie

Statenzaal en via videoverbinding

Voorzitter
J.H. Mastenbroek/ A.J. Nolles
Toelichting

De vergadering is terug te kijken via https://groningen.stateninformatie.nl

Agendapunten

  1. 1
    Opening
  2. 2
    Vaststellen agenda/ spreektijdvoorstel
  3. A
    Bespreekstukken
  4. A.01

    Advies van de statencommissie van 14 april: de voordracht gaat als bespreekstuk naar de Statenvergadering van 21 april 2021.


    Op welke wijze werden inwoners en maatschappelijke instellingen en bedrijven betrokken bij enkele grote ruimtelijke ingrepen en in welke mate heeft deze participatie geleid tot aantoonbare verbetering van de ruimtelijke kwaliteit? Het onderzoek van de Noordelijke Rekenkamer, waarin deze vraag centraal stond, heeft geleid tot een aantal conclusies en aanbevelingen. De voordracht is er op gericht alle aanbevelingen uit het rapport over te nemen. In de statencommissie kan met het college over de conclusies en over de uitvoerbaarheid van de aanbevelingen worden gesproken.

  5. A.02

    Op grond van de Mijnbouwwet worden gedeputeerde staten van de provincie Groningen door de minister in de gelegenheid gesteld om binnen een bepaalde termijn advies uit te brengen over een ingediende winningsaanvraag. Dit advies wordt gebaseerd op de operationele strategie van NAM en de SDRA van TNO die op 5 april worden verwacht. De adviesperiode eindigt op 21 mei. Het college stelt u in de gelegenheid om op basis van deze documenten input mee te geven voor het advies.  In de commissie van 14 april kunt u input meegeven aan GS voor het advies aan de minister. Vanwege het krappe tijdspad is er op het moment van bespreking in de commissie van 14 april nog geen standpunt van het college.

  6. A.02.2
    Verwacht maandag 12 april: Operationele strategie NAM en SDRA van TNO